IN EEN WOORD

 

Onder dit kopje geef ik mijn reactie op een woord uit de Bijbel. Dit wil ik dan zo beknopt mogelijk doen, waardoor het stukje een 'hapklare brok' is, dat direct 'gegeten' kan worden. 

 Dit is dan meteen het begin:

 

Eet de woorden van God.

'Eten' in de bijbel is, naast het tot je nemen van voedsel, ook het tot je nemen van 'geestelijk voedsel'. Ik kan bijvoorbeeld brood van goddeloosheid eten en wijn van geweld drinken (Spr.4:17). Ik kan brood eten en de woorden van God eten (Mt.4:4). We worden opgeroepen om 'Jezus zelf te eten en te drinken' (Joh.6:54-58). Hij is het ge-incorporeerde woord van God. Wie Hem 'eet' (incorporeert) ontvangt het ware leven. Je wordt dan gezegend met alles wat Hij is: kracht, liefde en wijsheid. Daarom lees ik in de bijbel, denk erover na (kauwen en herkauwen) en probeer ik dat voortdurend te doen.